A Lekvárhegy kapui mindenki számára tárva-nyitva állnak, akik szeretésre és biztonságra vágynak.

Webkamera

Sokat gondolkodtunk azon, hogyan lehetne gyerekeink szülei számára napközben még közelibbé tenni a Lekvárhegyet. Hogyan lehetne megoldani, hogy ha a mamának vagy a papának kedve van, betekinthessen a Lekvárhegy mindennapjaiba, láthassa, hogyan játszik sok-sok gyerek a Lekvárhegyen? Hogyan lehetne elérni, hogy egy „kulcslyukon” keresztül megnézhesse, mi folyik nálunk?

Hogyan lehetne az ebédszünetben jó kedvre deríteni a szülőket? Elérni, hogy a munkából való pár perces kikapcsolódás azt jelentse, hogy néhány gomb megnyomásával ott teremnek a Lekvárhegyen, és megnézik, hogyan játszanak gyerekeink.

A megoldás egyszerűnek tűnt: WEBKAMERA!

A megvalósítás már annál kevésbé.

Elsősorban arról kell gondoskodnunk, hogy webkameránk bárhonnan elérhető legyen, de csak a Lekvárhegy szülei számára legyen az (tudjátok: Biztonság), rendszeresen változó biztonsági kóddal. Egy olyan rendszert akartunk létrehozni, amely sok mindent megmutat, de természetesen tiszteletben tartja gyerekeink általunk pontosan meghatározott személyiségi jogait. Ugyanakkor szórakoztat is, sőt, informál arról, hogyan telnek nálunk a percek, órák. Persze csak azok számára, akik szeretnének néha-néha bekukkantani hozzánk.

Ezen túl a webkamerával van egy másik, nem kevésbé fontos célunk is: a BIZALOM megteremtése. Nálunk ugyanis ugyanaz történik akkor, amikor a szülők látnak mindket, illetve akkor is, amikor nem látnak. A rendszert webes böngészővel, illetve Android és iPhone okostelefonokra letöltött app-okkal kezelhető.

Mert mostantól már nem csak „Szeretés, Biztonság, Figyelem” van, hanem bizalom és nyitottság is.

Így néz ki egy pillanat webkamerával:

További hírek

Írjon nekünk

 

Cím: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 49-51.

Érdeklődés: +36 (30) 864 4182 Román Mária "Marcsi"
E-mail: romarcsi2@gmail.com 
Webwww.lekvarhegy.hu
Facebook: www.facebook.com/lekvarhegy