A Lekvárhegy kapui mindenki számára tárva-nyitva állnak, akik szeretésre és biztonságra vágynak.

Szobatisztaság

Rengeteg anyuka keresett már meg minket úgy, hogy szeretné beíratni hozzánk gyermekét, csak még „sajnos nem szobatiszta”… Erre mindig az a válaszunk, hogy nem is kell, annak lennie! A szobatisztaság egyfajta agyi érettség elérése után egyik napról a másikra megtörténik. Ez az agyi érettség általában 2,5-3 év között következik be. (Hangsúlyozom, hogy általában, mert láttam én már 1,5 éves kislányt is eldobni a pelenkát – igaz, ő nagyon akart hasonlítani a nővérére.) 

Mi a Lekvárhegyen nem sürgetjük a gyerekeinket. Az ovi előtti utolsó nyáron az anyukákkal együttműködve beszéljük meg, hogyan, és mikortól nincs több pelenka. Általában a nyaralást szoktunk javasolni, amikor egész nap pucéran szaladgálhatnak a lurkók, így eléggé zavarja őket, ha például lepisilik a lábukat.

Miután otthon már valamennyire megy a visszatartás-szólás kombinációja, kis versenyzőink kipróbálhatják magukat társaságban is, illetve figyelemelvonó tényezők között. Általában 1-2 hét kell ahhoz, hogy magabiztossá váljanak.

A Lekvárhegyen fix időpontokban történik a pelenkázás, és a biliztetés/vécéztetés is, hogy a gyerekeknek könnyebb legyen eligazodni ebben az új szituációban.

Így segítjük át pelusos gyerekeinket a szobatisztaság nagy kapuin...

További hírek

Írjon nekünkNem olvasható? Kattintson ide.

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

 

Cím: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 49-51.

Érdeklődés: +36 (30) 864 4182 Román Mária "Marcsi"
E-mail: romarcsi2@gmail.com 
Webwww.lekvarhegy.hu
Facebook: www.facebook.com/lekvarhegy